Uppdatering av skriftskolan (1.4 2020)

Kronoby

I ljuset av Corona-pandemin har vi nu fattat följande beslut som rör skriftskolan och konfirmationen i Kronoby.

Om skolorna kan inleda sin verksamhet i augusti kommer konfirmationen att hållas söndagen den 27.9 kl 10.00 i Kronoby kyrka. Då ordnas den återstående undervisningen den 26.8 och 16.9 kl 18:00-20:30. Skulle restriktioner på grund av pandemi ännu råda i augusti återkommer vi med mera information och nya datum i samband med att restriktionerna lyfts.

Det som ni ändå behöver göra, för att säkerställa att er skriftskolgång blir komplett är följande:

Delta i en påskgudstjänst genom livestreaming t.ex. från Kronoby kyrka på YouTube, det finns också andra digitala alternativ.
Fyll i Rippiboken normalt, var extra noga med att anteckna information om vilken gudstjänst och vilken kyrka du deltar i. Se till att alla rader i häftet får svar. Ta en underskrift av förälder eller annan vuxen som kan intyga att du deltagit i gudstjänsten.

Om du saknar en ungdomssamling går det också att delta i den via livestream (länken hittar du via Instagram /Cronobysungdomar eller via Fb /Kronoby församlings ungdomsarbete).
En ungdomssamling behöver du ändå ha deltagit i rent fysiskt.

Vid samlingen den 26.8 meddelar vi närmare om musiktillfällen och diakonipraktiken. Det är viktigt att ni har med era Rippiböcker till den samlingen.

Terjärv: Konfirmationsmässa i Terjärvs kyrka söndagen den 28.6 kl 11.00. Skriftskola ordnas 10-12.6 samt 15-18.6 kl 9.00 i Terjärvs församlingshem

Nedervetil: Tvåspråkig konfirmationsmässa firas söndagen den 14.6 kl 11.00 (obs tiden) i Nedervetil kyrka. Dagskriftskola ordnas 2-5.6 kl 9.00-15.00 och den 10-12.6 kl 9.00-14.00 i kyrkan och församlingskansliet (Ollisbackavägen 9). Vi bjuder på kall mat och kaffe. Ta med egen matsäck (frivilligt), varma kläder, skriftskolmaterialet.  Ingen avgift uppbärs.

.............................................

Skriftskolan i Kronoby följer i regel ordningen att vi startar på Mikaelidagen, ordnar en weekend ett par veckor efter det, far på läger i början av sportlovet och ordnar konfirmation första söndagen i maj. Utöver det är det veckosamlingar ungefär en gång i månaden, oftast på onsdag eller torsdag kväll, beroende på annan verksamhet i församlingen. Noggrannare datum finns i evenemangskalendern och i listan nedan.

Skriftskoltiden är en tid då man får fördjupa sig i den tro man blivit döpt till. Vi i arbetslaget för skriftskolan vill kunna erbjuda en tid för tillväxt och att lära känna sig själv, en tid för att fördjupa sin tro, men också en tid för att ha roligt på läger och gemensamma kvällar.

Vi syns på skriftskolan!

Niklas Wallis, tf kaplan

bild på folk i kyrkdörr

• Du deltar i en valfri jul- och valfri påskgudstjänst.
    • Jul: Från julafton till trettondagen.
    • Påsk: Alla stilla veckans andakter fram till annandag påsk.
    • Vi påminner om att det firas gudstjänst på dessa dagar över hela världen, man kan alltså fira gudstjänst på plats om man t.ex. vill resa norrut under påsken.
  • Under hösten deltar alla i gudstjänstförberedelse med vaktmästaren.
  • Valbara musik-, diakoni- och ungdomstillfällen.
  • I övrigt väljer ni själva när ni vill/kan gå i kyrkan.

Föräldrarna samlas åtminstone två gånger under skriftskolan: först vid inledningsgudstjänsten på hösten och senare i samband med en skriftskolkväll inför lägret.

Skriftskolavgiften är fastsälld av församlingsrådet till 140€, dit hör kost och logi för 7 lägerdygn och all annan verksamhet som faller inom ramen för skriftskolan. Kontakta kyrkoherden eller diakonen ifall det känns som att summan är för stor för er.

Utantilläsning

Här finns inbandade versioner av allt man ska lära sig utantill under konfirmandtiden.