Tillsammans i advent

to 1.12 kl. 19.00

Nedervetil kyrka

Konsert

Vi valde att hålla konserten en vardagskväll eftersom merparten av konserter i adventstid hålls på veckosluten innan jul, och det innebär stor konkurrens om publiken. På konserten framförs både traditionella och mer moderna advents- och julsånger. Som exempel på lokalt kompositionsarbete framförs en sång om Jesu födelse skriven av Siv Saarukka med tonsättning av Karl G Sundman från Nedervetil samt en Julvisa med text och musik av Tobias Elfving från Rödsö, men vi glömmer heller inte klassiker som När juldagsmorgon glimmar, Adeste fideles eller När ljusen skall tändas därhemma. Konserten avslutas naturligtvis med att alla medverkande, även publiken, stämmer in i adventspsalmen Hosianna. Medverkande i konserten är damkörerna Con Brio och Nedervetil damkör samt sånggruppen Vilja, blandade körerna Mittimillan och Kronoby Sångkör, den nybildade Terjärv-Kronoby manskör samt Nedervetil Hornorkester och Remells orkester, alla grupper är verksamma i Karlebynejden.

Altarandakt.

Programblad säljes.

Arrangör: Karlebynejdens sång-och musikförbund och Kronoby församling.

• Musik Musik

Öppna länk i ny flik