Konsert

Kronoby
Kronoby kyrka

Seeli Toivio, solosång och cello & Maria Ellfolk-Lasén orgel och piano

Kvällens konsert bjuder på en musiker som gör en ovanlig kombination av att framföra musik både som sång- och instrumentalsolist.  Sellisten och mezzosopranen Seeli Toivio framför dessutom några arior i arrangemang för sello och sång! Seeli Toivio, som har doktorerat vid Sibelius-Akademin kommer att ge korta presentationer över valda delar av kvällens program samt även berätta om det 200-åriga instrumentet hon trakterar, och på vilket hon framför bl a delar av J. S. Bachs sviter för cello.
I konserten framförs även välkända sakrala sånger och melodier, t ex O. Lindbergs Gammal fäbodpsalm från Dalarna, O. Merikantos Säg, minnes du psalmen och Ave Maria av Bach-Gounod. Toivio ackompanjeras av Maria Ellfolk-Lasén som även framför musik för orgel.
Konsertens längd beräknas till en timme och i den medverkar även församlingspastor Ville Kavilo med altarandakt.

Inträde och program är fritt men efter konserten har man vid utgången möjlighet att ge en kollekt som går till att täcka utgifterna för konserten samt köpa Seeli Toivios skivor som hon själv säljer. Betalning för skivinköp görs helst med kort!

Illan esiintyja Kruunupyyn kirkossa on sellovirtuoosi ja mezzosopraano Seeli Toivio. Konsertti kestää tunnin, ja siinä kuullaan mm. J. S. Bachin kauniita sellosarjoja sekä tuttuja lauluja. Toiviota säestää Maria Ellfolk uruilla ja pianolla. Lauluja kuullaan mm. Toivo Kuulaa ja Oskar Merikantoa, sekä ooppera-aarioita mm. Wagnerin Valkyyrioiden Sieglindeä ja Verdin Trubaduurien Azucenaa. Seeli Toivio on esiintynyt kotimaan lisäksi mm. New Yorkin Carnegie Hallissa ja Japanissa. Hän on musiikin tohtori (Sibelius-Akatemia). Konsertissa hän kertoo mm. yli 200-vuotiaasta sellostaan.

Konserttiin on vapaa pääsy ja ohjelma. Ovella mahdollisuus antaa kolehti konserttikulujuen kattamiseksi. Myynnissä  myös Toivion cd-levyjä, mm. kaikki Bachin sellosarjat ja laululevyjä. Levyt voisi mielellään maksaa kortilla, lähimaksu käy.
Tervetuloa Sellon ja laulun taikaan!

Var vänlig och iaktta coronainstruktionerna / Otathan ystävällisesti huomioon koronaohjeet:

•    Kom inte till kyrkan om du har förkylningssymptom! Älä tule kirkkoon jos oireilet!
•    Personer som hör till riskgrupper skall fortfarande undvika folksamlingar. On suotavaa, että riskiryhmiin kuuluvat välttävät kokoontumisia!
•    Var snäll och håll avståndet 1-2 meter till andra människor då du kommer till kyrkan, desinficera dina händer vid ingången. Pidäthän toisiin riittävää etäisyyttä, 1-2 metria ja käytä sisäänkäynnissä löytyvää käsidesiä
•    Följ vaktmästarens anvisningar om sittplatser, personer från samma hushåll kan sitta intill varann i övriga fall 1-2 meters distans. Noudata vahtimestarin opastusta istumapaikoista! Saman talouden väki voi istua vierekkäin, muut 1-2 metrin välein.
•    Hosta eller nys i armvecket eller i engångsnäsduk. Yski ja aivasta hihaan tai nenäliinaan!

Tag kontakt

kantor (t o m 3.12.2020)